L'île Astypalaia

Sites d'intérêt

Monuments antiques et sites archéologiques

À la région de la prise en charge (ou [Maltezanas]) vous pouvez admirer aux bains de [Talara], mosaïques hellénistiques, uniques à l'espace helladique, avec des couleurs [galazopa] et tuiles et composition intéressante ayant pour thème les époques du temps et les symboles [zodiakoy] du cercle. À la même région également, se sont trouvées des reliques [palaiochristianikis] royale (de 5ème [ai].) avec des mosaïques remarquables sur lesquels il a construit le [ekklisaki] de Barbara sainte, avec [ioniko] [kionokrano] au linteau. À l'enclos ils s'élèvent monolithes [kiones] et des bases tandis qu'il est considéré comme probable qu'à l'espace avec la prairie devant, il est place qui existait sacrée de [Artemis]. À [Schoinona] se trouve le monument de l'amiral [Mpigkon] français, chef du combat contre les pirates aux principes du 18ème [ai]. tandis qu'à l'entrée de la baie profonde se trouvent des reliques de cité minoenne et des [chalasmata] de tour

Châteaux

Ενετικό Κάστρο της «Αστροπαλιάς» (Χώρα): Χτίστηκε από την οικογένεια των Quirini 13ο αι. μ.Χ. πάνω στην Αρχαία Ακρόπολη. Είναι δομημένο με παραδοσιακή τοπική σκούρα πέτρα και περιστοιχίζεται από άσπρα σπιτάκια, κυκλαδίτικου στυλ, οι εξωτερικοί τοίχοι των οποίων δημιουργούν ένα πραγματικό τείχος, με μικρά παράθυρα για πολεμίστρες. Μέσα στο κάστρο βρίσκει κανείς τις περίφημες κατάλευκες εκκλησίες με τα πέτρινα καμπαναριά, της Παναγιάς του Κάστρου (1853) και του Αγίου Γεωργίου (1790) . Το Κάστρο του Αϊ - Γιάννη απέναντι από το ομώνυμο μοναστήρι. Φυσικό οχυρό με μυστική είσοδο και πέρασμα στο διπλανό λόφο, καθώς λένε. Εδώ επιτέθηκε ο φοβερός Μπαρμπαρόσα και εξόντωσε τους κατοίκους. Κατά την παράδοση το κάστρο ήταν απόρθητο. Σήμερα σώζονται ερείπια οικοδομών και στέρνα. Ίσως εδώ είχαν καταφύγει οι κάτοικοι στα δύσκολα χρόνια των πειρατικών επιθέσεων που μάστιζαν το Αιγαίο από τον 7ο αι. Η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Églises et monastères

Στην Χώρα δεσπόζει η κατάλευκη εκκλησία της Παναγιάς της Πορταϊτισσας, με όμορφο καμπαναριό, κάτω από το Κάστρο, στη Ροδιά -ποιητικό τοπωνύμιο από το δέντρο που υπήρχε στον περίβολο της εκκλησίας. Η Παναγία η Πορταϊτισσα θεωρείται μία από τις πιο όμορφες στα Δωδεκάνησα. Ιδρύθηκε από τον όσιο Άνθιμο στα μέσα του 18ου αιώνα. Έχει ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, ντυμένο με λεπτό φύλλο χρυσού, μοναδικό στο είδος του. Η παράδοση αναφέρει ότι η εικόνα είναι αποτύπωμα από την εικόνα της μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους (έβαλαν πάνω το ξύλο και αποτυπώθηκε μόνη της η εικόνα). Δίπλα στην εκκλησία της Παναγιάς στεγάζεται μικρή εκκλησιαστική συλλογή με παλιές εικόνες. Η εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς στη Χώρα, με βοτσαλωτό δάπεδο στην αυλή. Είναι ενταγμένη σε ένα συγκρότημα πέντε ναών, οι οποίοι με φόντο τη θάλασσα δημιουργούν μια ξεχωριστή εικόνα.

Το Μοναστήρι της Παναγιάς της Φλεβαριώτισσας στη Χώρα, χτισμένο σε κοίλωμα πλαγιάς. Μέσα σε σπηλιά είναι μέρος της εκκλησίας, συμπληρωμένο με κτίσμα βυζαντινού ρυθμού. Υπήρξε αρχαιότατο κέντρο λατρείας, όπως δείχνουν αρχιτεκτονικά μέλη στην αυλή. Αξιόλογο είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Μακρύ, χτισμένο σε επιβλητικό τοπίο, ανάμεσα σε δυο απότομες πλαγιές, με θέα στο πέλαγος και στα νησάκια Κτένια, Ποντικούσσα και Οφιδούσσα. Κάτω από το εκκλησάκι υπάρχουν περιβόλια και πηγές με γάργαρα νερά. Η ρεματιά καταλήγει σε ακρογιαλιά με κρυστάλλινα νερά. Καταλληλότερη ώρα για να το επισκεφτείτε είναι κατά το ηλιοβασίλεμα.

Cavernes

Αξίζει να πάτε με το καίκι ή με πεζοπορεία για να δείτε το σπήλαιο του Δράκου στο Βαθύ με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Πολλές παραδόσεις και μύθοι από πειρατές και τους θησαυρούς τους, αναφέρονται στο σπήλαιο του Νέγρου στις Βάτσες, για την Θα φθάσετε από τη Χώρα με καϊκι καθώς υπάρχουν οργανωμένες ξεναγήσεις στο σπήλαιο και στη γύρω περιοχή

Nouvelles & Offres!